2020-12-08 08:27:49• hírek • Bede Emőke

Megnéztük, hogy áll a járványhelyzet a szomszédos megyékben

Képünk illusztráció. Forrás: pixabay.com
Képünk illusztráció. Forrás: pixabay.com

Noha Szatmár megyét sokáig a koronavírus-járvány kezelésének iskolapéldájaként emlegették még az országos sajtóban is, végül Szatmár megyébe is berobban a fertőzés. A napi esetszámok tetőzésekor akár 150-200 új megbetegedést is regisztráltak 24 óra leforgása alatt, viszont az utóbbi napokban lassulni látszik a vírus terjedése, és a 14 napra számolt fertőzöttségi ráta is visszaesett 3,09 ezrelékre.

A hétfő délutáni tájékoztatás szerint a gyógyultnak nyilvánított személyek száma elérte a 4760-at, a betegség szövődményeivel pedig ez idáig 83 elhalálozást hoztak összefüggésbe, tehát az aktív esetek száma 1203-ra tehető. A szatmári Covid-19 laborban elvégzett tesztek száma pedig idő közben meghaladta a 45 ezret is.


A járvány terjedésének látszólagos lassulása kapcsán megnéztük, mi a helyzet a szomszédoknál. Szatmár megye szomszédai közül Biharban azonosították eddig a legtöbb fertőzöttet, szám szerint 15.051-et. A pozitív eredményt produkálók közül 12.403 főt már gyógyultnak minősítettek az orvosok, 482 személy halálát azonban a koronavírussal hozták összefüggésbe. Az aktív esetek száma ezzel 2166-ra tehető, a megye fertőzöttségi rátája pedig hétfőn 3,38 ezrelék volt.


Máramarosban a betegség felbukkanása óta 9.048 fertőzöttet szűrtek ki, kik közül 321-en sajnos alulmaradtak a vírussal szemben. A gyógyultak számát azonban nem lehet pontosan megmondani, ugyanis a prefektusi hivatal csak alig-alig frissíti az erre vonatkozó számadatokat. Egy biztos: e megyében az elmúlt 14 napban jegyzett új megbetegedések aránya 2,07 ezrelék volt a hétfői jelentés szerint.


Szilágyban ez idáig 5.686 fertőzöttet azonosítottak e megyében, kik közül immár 4361-en egészségesnek mondhatják magukat. A hivatalos információk szerint ez idáig 152 személy halála hozható összefüggésbe e betegséggel, tehát mindent összevetve mindösszesen 1173 aktív esetet kezelnek még a szomszédaink. E megyében a fertőzöttségi ráta 1,95-re esett vissza, mely már csak olyan tekintetben is említésre méltó, hogy korábban Szilágy megye több napon át vezette az országos statisztikákat az új megbetegedéseket illetően.


Országos viszonylatban a legmagasabb fertőzési rátát jelenleg Ilfov (7,32 ezrelék) és Konstanca (7,21 ezrelék) megyékben, valamint Bukarestben (6,34 ezrelék) jegyzik, Gorj, Hargita és Olt megyékben azonban már 1,3 alá esett ez az érték.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: